De meest spannende darts toernooien van 2023

In 2023 worden er weer tal van spannende dartstoernooien gehouden in Nederland en daarbuiten. Voor dartfans belooft het een geweldig jaar te worden met verschillende toernooien waarbij de grootste spelers ter wereld zullen strijden om de prijzen. Hieronder vind je een overzicht van de meest spannende dartstoernooien van 2023.

Allereerst hebben we het World Darts Championship. Dit is het grootste en meest prestigieuze dartstoernooi ter wereld en wordt georganiseerd door de Professional Darts Corporation (PDC). Het toernooi vindt plaats van 15 december 2022 tot en met 2 januari 2023 in het Alexandra Palace in Londen. Dit is het toernooi waar iedere dartspeler van droomt om te winnen. Het prijzengeld voor de winnaar is maar liefst 500.000 pond, wat gelijk staat aan ruim 580.000 euro. Het belooft dus een zeer spannend toernooi te worden met de beste spelers ter wereld die strijden om deze felbegeerde titel.

Een ander toernooi dat zeker de moeite waard is om te volgen, is de Premier League Darts. Dit is een toernooi waarbij de beste spelers ter wereld wekelijks tegen elkaar spelen. Het toernooi vindt plaats tussen februari en mei 2023 en zal op verschillende locaties worden gehouden. Zo worden er onder andere wedstrijden gespeeld in Rotterdam, Berlijn en Cardiff. Het prijzengeld voor dit toernooi is 825.000 pond, wat neerkomt op bijna 1 miljoen euro. Dit toernooi is dus niet alleen spannend, maar ook zeer lucratief voor de spelers.

Naast deze grote toernooien zijn er nog veel meer dartstoernooien die zeker de moeite waard zijn om te volgen. Zo hebben we het BDO World Darts Championship, dat wordt gehouden van 7 tot en met 15 januari 2023 in Londen. Dit toernooi wordt georganiseerd door de British Darts Organisation (BDO) en is het tweede grootste dartstoernooi ter wereld. Het prijzengeld voor de winnaar is 100.000 pond, wat ongeveer 116.000 euro is.

Ook het European Darts Championship is een toernooi dat je niet mag missen. Dit toernooi wordt gehouden in oktober 2023 en zal op verschillende locaties in Europa worden gehouden. Het prijzengeld voor dit toernooi is 500.000 euro, wat gelijk staat aan bijna 580.000 euro. Het belooft dus een zeer spannend toernooi te worden met de beste spelers uit Europa.

Kortom, 2023 belooft een geweldig jaar te worden voor dartfans. Er worden tal van spannende dartstoernooien georganiseerd waarbij de grootste spelers ter wereld zullen strijden om de prijzen. Of je nu fan bent van de PDC of de BDO, er is voor ieder wat wils.