Wat is de hoogste score die je kunt halen met darten?

Veel nieuwkomers bij het darten zijn geobsedeerd door de bullseye, en met goede reden. Iedereen die naar een dartbord kijkt zou denken dat dit het belangrijkste segment is, en dus het meest lonend.

Iedereen wil de beste zijn. De beste zijn betekent de beste score halen. Maar de beste score hangt echt af van welk dartsspel je speelt.

Over het algemeen, als mensen aan darten denken, denken ze aan 501. En dat is waar we het vandaag over gaan hebben. Dus, wat is de hoogste score die je kunt halen bij het darten?

De hoogste score die je kunt halen bij het darten is 180 punten per ronde. Dat zijn alle 3 van je darts die landen in het triple 20 segment van het dartbord. 180 is ook bekend als een "Ton 80" of "Max Score."

Het raken van de triple 20 is extreem moeilijk te bereiken, en het drie keer achter elkaar raken is een hele prestatie, eentje die alleen de echte meesters van de sport consequent voor elkaar kunnen krijgen.

Waarom niet de Bullseye of Roos?

Veel nieuwkomers bij het darten zijn geobsedeerd door de bullseye, en met goede reden. Iedereen die naar een dartbord kijkt zou denken dat dit het belangrijkste segment is, en dus het meest lonend.

De waarheid is dat de middelste bullseye 50 punten waard is. Niet alleen is dit minder dan de triple 20, maar er zijn ook verschillende andere doelen op het bord die je meer opleveren. De triple 20 is 60 waard, triple 19 is 57, triple 18 is 54 en zelfs de triple 17 is 51 punten waard.

Dus moet je altijd gaan voor de Triple 20?

Nou, dat hangt ervan af. Het eerste wat je in gedachten moet houden is hoeveel punten je nog hebt. Als je op 181 of lager staat, zal je bij drie 60s bust gaan. Je moet ook rekening houden met je outs. Als je 185 over hebt, wil je er dan echt 5 overhouden voor de volgende ronde?

Dit zijn allemaal berekeningen die goede spelers in hun hoofd maken. Als je nieuw bent, maak je dan geen zorgen. Dit soort mentaliteit zal met de tijd komen. In feite, als je nieuw bent, is triple 20 iets waar je misschien helemaal niet naar streeft.

Hoe zit het met de 9-darter?

Een perfect spel darts is een spel dat wordt beëindigd met een totaal van 9 darts. Geloof het of niet, je hoeft geen 180 punten ronde te scoren om dit te bereiken. Er zijn bijna 4000 verschillende combinaties die je kunt gooien om een 9 dart finish te halen bij het darten en voor een aantal is geen 180 nodig.