Wat is een Robin Hood bij darten?

We hebben waarschijnlijk allemaal het verhaal gehoord van Robin Hood, de boogschutter die stal van de rijken om aan de armen te geven, en hoe hij de sheriff van Nottingham versloeg in een boogschietwedstrijd door de pijl van de sheriff doormidden te splijten en het doelwit in de roos te schieten.

In tegenstelling tot het verhaal van Robin Hood en zijn boogschiet wedstrijd, hebben we het hier over darts. Dus, wat is een Robin Hood in darts?

Bij darts is er sprake van een Robin Hood wanneer de speler een worp maakt en de dart direct landt in de achterkant van een andere dart die al op het bord ligt. De twee darts zitten aan elkaar vast met de punt van de tweede dart vast in ofwel de shaft ofwel de flight van de eerste dart.

Telt een Robin Hood in Darts?

Een Robin Hood in darts telt wel als een worp maar telt niet voor punten. De reden hiervoor is dat om een dartpijl te laten tellen voor een score, de punt van de dartpijl in contact MOET komen met het dartbord, en in het bord moet blijven.

Hoewel de dart niet noodzakelijkerwijs volledig in het bord hoeft te zijn ingebed, moet de dart het oppervlak van het bord raken binnen een segment van een nummer.

Deze regel geldt voor darts met een stalen punt, omdat bij elektronisch darten de spelmachine beslist of een dart scoort of niet. Natuurlijk, een gegooide dart is een gespeelde dart, dus je krijgt ook geen do-over en je hebt je beurt verloren als je dart een Robin Hood raakt.

Robin Hoods kunnen je darts verpesten

Een Robin Hood kan meer verpesten dan je spel. Hoewel ik me niet te veel zorgen zou maken over je tips. Er is maar één slechte Robin Hood nodig om je flights of zelfs je shafts te ruïneren.

Dit hangt allemaal af van hoe de darts elkaar raken. Aluminium Shafts kunnen meestal op hun plaats gebogen worden als ze geraakt worden, maar als je nylon gebruikt of een flight is doorboord, is het waarschijnlijk rotzooi. Menig dartpijl is verpest door Robin Hood worpen.

Het enige dat een beetje bescherming kan bieden zijn metalen flight beschermers die niet alleen Robin Hoods helpen voorkomen maar ook je flights in een goede stijve hoek houden. Ik gebruik deze kogel stijl beschermers van Amazon.

Uiteindelijk, de term Robin Hood mag dan wel cool klinken, maar het is niet iets wat je wilt dat gebeurt, zeker niet in toernooi spel.